SAJTÓ Rólunk írták

Ezen az oldalon összegyűjtöttük azokat a ckkeket, melyekben robotjainkról írnak.
Kellemes böngészést és olvasást kívánunk!


CRUZR BEMUTATÓ

CRUZR BEMUTATÓ

E.ON - Muzix CRUZR Press Conference

Tovább a videóhoz


BEGURULNAK A ROBOTOK A MAGYAROK ÉLETÉBE

Láttam már humanoid robotot, nem is egyet, de amikor végre kiszabadulnak a technológiai kiállítások steril és mesterséges környezetéből, és egy hangulatos belvárosi étteremben találkozom velük, egészen más viszony alakul ki közöttünk.

Tovább a cikkhez


BEMUTATTÁK A ROBOTIKA OKOSTELEFONJÁT

Emberszerű, sokféle feladatot ellátni képes robotot mutattak be az E.ON rendezvényén. A CruzR nevű gép a fejlesztők szerint egyfajta robotformájú okostelefon, amelyhez már „csak” az applikációkat kell kifejleszteni.

Tovább a cikkhezALPHA AZ OKTATÁSBAN

PROGRAMOZHATÓ ROBOTOT KAPOTT 38 MAGYAR ISKOLA

A kiskunfélegyházi térség 38 általános és középiskolájába érkezett Alpha 1 Pro oktatási célokra is kiváló az eszközök csütörtöki átadóján elhangzottak szerint.

Tovább a cikkhez


PROGRAMOZHATÓ ROBOTOT KAPOTT A KISKUNFÉLEGYHÁZI TÉRSÉG 38 ISKOLÁJA

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a robotok beszerzésének kezdeményezője az eszközök kiskunfélegyházi átadásán úgy fogalmazott: az ismeretek nélküli ember kiszolgáltatott. Éppen ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a körülöttünk és velünk élő fiatalok tudása minél színvonalasabb, jobb minőségű és naprakész legyen. Ehhez azonban korszerű eszközökre és minél több lehetőségre van szükség – tette hozzá.

Tovább a cikkhez


PROGRAMOZHATÓ ROBOTOT KAPOTT A KISKUNFÉLEGYHÁZI TÉRSÉG 38 ISKOLÁJA

Alpha 1 PRO típusú programozható robotot kapott a kiskunfélegyházi térség 38 általános és középiskolája. Mint elhangzott, az Alpha 1 PRO nem csupán egy technikai csúcsteljesítmény, de elgondolkodtató, szórakoztató találmány, amely oktatási célra is kiválóan alkalmazható a mesterséges intelligenciával és a programozással ismerkedő gyerekek és fiatalok számára.

Tovább a cikkhez


TUDÓS TÁRSASÁG

A kíváncsi ember magazinja.

Tovább a videóhoz


DIGITÁLIS TÉMAHÉT - NYISS A DIGITÁLIS JÖVŐRE!

A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során.

Tovább a videóhoz


ITT A XXI. SZÁZAD: BŰNMEGELŐZÉSI MUSICALT ÉS OKTATÓROBOTOT MUTATTAK BE BUDAPESTEN

Csodás lehet mindkettő. Hatala József, az NBT vezetője az előadás előtt azt hangsúlyozta, a musicallel az ifjúságot kívánják elérni annak érdekében, hogy a fiatalok ne váljanak bűncselekmények áldozatává, illetve elkövetőjévé.

Tovább a cikkhez


OVIS BŰNMEGELŐZÉS? AGGODALOMRA SEMMI OK, JÖN ALPHA EZREDES!

itt ALPHA alezredes, vagyis az egyik robot az öt közül, amikkel a Bűnmegelőzési Osztály járja az ország óvodáit és iskoláit. ALPHA tud beszélni, mobilos applikációval programozható, zenél, táncol, szóval maga a jövő. Az amerikai fejlesztésű robot állítólag hipnotikus hatással van a kicsikre, akik kórusban mondják a jó választ a kérdéseire, például, hogy milyen számot kell hívni, ha baj van. A Belügyminisztérium szerint ALPHA volt a hiányzó láncszem a bűnmegelőzésben, akivel ezentúl a generációs különbségek szinte eltűnnek.

Tovább a cikkhez


BŰNMEGELŐZÉSI MUSICAL A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

A teljesítménynövelő szerek, az alkohol és a drogok káros hatását ismertető bűnmegelőzési musicalt mutattak be hétfőn a Belügyminisztérium rendhagyó miniszteri értekezletének keretében Budapesten, a Nemzeti Színházban, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának előadásában.Az előadás szünetében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács bemutatta az "Alpha" edukációs robotot, amelynek segítségével bűnmegelőzési foglakozásokat tartanak a NBT munkatársai az oktatási intézményekben, az óvodától a középiskoláig.

Tovább a cikkhez


A ROBOT IS TANÍT

Bűnmegelőzési musicalt és oktatórobotot mutattak be Budapesten. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata a Belügyminisztérium értekezletén adta elő a főképp tizenéveseknek szóló musicalt, melyben a teljesítménynövelő szerek, az alkohol és a drogok káros hatásait ismertették. A miniszteri értekezleten bemutatták az Alpha oktatórobotot is, mely bevonásával bűnmegelőzési foglalkozásokat tartanak.

Tovább a cikkhez


BEMUTATKOZOTT A RENDŐRSÉG ÚJ MUNKATÁRSA, A BALESET-MEGELŐZÉSI ROBOT

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” rajzpályázat megyei legjobbjait díjazták a szolnoki RepTárban, ahol Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a megjelenteket. Itt mutatkozott be az új munkatárs

Tovább a cikkhez

KICSI, OKOS, MÓKÁS CSALÁDI ROBOT, NEM CSAK JÁTÉKRA

Robotok. Vannak, akik szerint ezek a jövő vívmányai, vannak, akik viszont már úgy gondolják, hogy régóta velünk élnek. Igazából mindkét típusú embernek igaza van, hiszen ilyen szerkezetek már évtizedek óta segítik a munkánkat, ám a következő időszakban egyre több és több hasonló megoldással találkozhatunk majd. A lényeg azon van, hogy nem csak több lesz belőlük, hanem több helyen is megtalálhatóak lesznek, és ez akár félelmet is kelthet, senki sem akarja, hogy robotok végezzék el helyettünk a munkánkat, hiszen akkor mi mit fogunk csinálni? De vajon helyes ez a hozzáállás? Aligha...

Tovább a cikkhez

VAJON EZ AZ A ROBOT, AMIT KERESEK?

Minden bizonnyal valamennyien láttunk már robotos filmet, volt, amiben ezek a gépek ellenünk fordultak, volt, amiben leghűbb barátainknak mutatták be őket. A köztudatban valahogy mégis az él, hogy a robotok elfoglalják a világot, átveszik az uralmat, félni kell tőlük, meg egyébként is, mi történik akkor, ha már emberek helyett robotok végzik majd a munkát. Utóbbi mondjuk már valamennyire így van, elég csak egy nagyobb autógyárba betévedni és megnézni a kasztnikat összeszerelő részleget, bámulatos precizitás és sebesség jellemzi a gépeket. Apropó, egy érdekes elemzői adat: 2030-ra egy számítógép képessége egy embernek, 2040-re pedig az egész emberiség agykapacitásával lesz egyenlő. Durva.

Tovább a cikkhez

EZ A ROBOT UGYAN NEM VESZI EL A MUNKÁT

Izgalmas eljátszani azzal a gondolattal, hogy egy gépben megteremthetjük az ember képmását, és ehhez oldalbordákat se kell kiszedni. A humanoid robotok története azonban sokkal inkább hasonlít az evolúcióra, mint a mesés teremtésmítoszokra, és ma már ott tartunk a fejlődésben, hogy bárki vehet magának egy viszonylag fejlettnek látszó példányt. Ilyen például a UBTech által piacra dobott Alpha Pro.

Tovább a cikkhez