DIGITÁLIS JÖVŐ

Életünk egyre több területét érinti az automatizálás és az automatizálásból "kifejlődő" robotika

A digitalizáció nemcsak megjelent életünkben, de gyakorlatilag észrevétlenül is szerves részévé válik. Az okostelefonok és okoseszközök elterjedése könnyebbé és kezelhetőbbé tett sok hétköznapi tevékenyéget, összeköt minket és kinyitja számunkra a világot. Az eszközöknek köszönhetően olyanok is elérhetővé válnak számunkra, melyeket korábban elképzelni sem tudtunk. Együtt változunk és fejlődünk ezekkel az újdonságokkal, melyek könnyebbé, élhetőbbé és élvezhetőbbé teszik mindennapjainkat. De amíg mi folyamatosan tanuljuk, addig gyermekeink digitális bennszülöttként már együtt nőnek fel az új technológiával, az ő életük meghatározó részévé válik a digitalizáció. A mi dolgunk csak annyi, hogy megmutassuk az utat a digitalis jövő felé.

A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT

Learn. Digital.

Fel kell készítenünk a következő nemzedéket arra, hogy teljes értékű életet élhessenek a robotizáció és automatizáció által megváltozott világban. Ehhez a digitális készségek oktatását a tanulási folyamat, a gyermekek készségeinek fejlesztése és a mindennapok részévé kell tenni. Az iskolákban és az iskolán kívül is a gyermekeknek az elméleti tudás mellett el kell sajátítaniuk a kérdések feltételéhez szükséges gondolkodási készségeket, s az ötletek gyakorlatba való átültetéséhez szükséges kreatív készségeket is. Az egész életen át történő tanulás eredményeinek pedig az egész életen végigvonuló aktivitásban kell megtestesülniük.

JÁTÉK ÉS FEJLESZTÉS

Ki ne szeretné gyermekét mindenre megtanítani? Hogy jobb, ügyesebb és felkészültebb lehessen, hogy az élet minden területén megállja a helyét. Hogy kézügyességben is oda fejlődjön, hogy akkor se álljon tanácstalanul, ha valamit össze kell állítania, hogy képes legyen a részletek mögött meglátni az egészet. Hogy használja a fantáziáját és amit megálmod és elképzel, azt mind meg is tudja valósítani. Hogy lássa, ahogy az ötlet a szeme láttára, csakis saját magának köszönhetően válik valóra. A robotika előnyei pont ebben valósulnak meg: játék közben fejlesztik a gyermek kézügyességét, vizualitását és gondolkodását. Játék közben pedig felkészítik az életünket egyre inkább befolyásoló és meghatározó területre, az informatikára. Mert a jövő digitalis. Mindezt egyszerűen és szórakoztató módon.


SZÓRAKOZÁS

AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

A robot programozása olyan egyszerű, hogy gyermekek is könnyen kezelhetik akár már 8 éves kortól. Az ingyenesen letölthető programokkal megnézhetjük, hogy mások milyen mozgássort programoztak és ez alapján mi is könnyedén összeállíthatjuk és megvalósíthatjuk saját ötleteinket. Mindehhez elég csak a robotot a megfelelő pózba állítani és máris rögzíthető a beállításhoz tartozó programsor. Így nemcsak játék és szórakozás lesz a robot, de egyben megadja a jövönket és gyermekeink jövőjét egyre inkább átszövő technológia, a robotika és a programozás alpajait. És miközben leköti és fejleszti a gyermeket, egyben szórakozást nyújt az egész családnak.


TUDOMÁNYOK FŐVÁROSA
2018.

HIVATALOS ÖSSZEFOGLALÓ


EDUKÁCIÓ ÉS OKTATÁS


 

NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS

Kibernetika a bűnmegelőzésben

Edukáció és oktatás a digitális világ kihívásaira már gyermekkorban. A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács biztonságra nevelő bűnmegelőzési programja előremutató kezdeményezésként integrálja a legfejlettebb technológiát a gyermekek képzésére. Alpha1 PRO. Learn. Digital.


MECHATRONIKAI SZAKGIMNÁZIUM

Robotika az oktatásban

Az iskola projekthetének keretében Magyarországon elsőként próbálhatják ki JIMU-t, sőt, az interaktív fejlesztő robot segítségével hasznos programozási ismereteket is elsajátítanak!


KIEMELT AJÁNLATAINK


ALPHA 1EBOT

Robotika a telekommunikációban

Az Alpha 1EBOT edukációs robotot a vezető hazai digitális és telekommunikációs nagyvállalat, a Magyar Telekom különlegesen kedvező finanszírozás keretében kínálja a jövőre nyitott és a robotika iránt érdeklődők számára.