GY.I.K. Gyakran Ismételt Kérdések

Az Alpha 1 PRO kezelése nagyon egyszerű, akár már egy 8 éves gyermek is elsajátíthatja a programozás alapjait. Mindazonáltal a programozás logikai gondolkodást és térlátást is igényel, hisz a robot mozgása 360 fokos, így szinte bármire képes, amit csak elképzelünk. Segítségképpen azonban összeállítottunk pár gyakori kérdést és azok válaszát, hogy még jobban megkönnyítsük a robot megismerését és még örömtelibbé tegyük a szórakozást!

Gyakori kérdések és válaszok letöltése ITT

TÉNYLEG ANNYIRA EGYSZERŰ A KEZELÉSE, HOGY MÁR 8 ÉVES KORTÓL AJÁNLOTT?

Tényleg. A BML funkciónak köszönhetően elég csak Beállítani az Alpha1 PRO robotot a megfelelő pozícióba, egy gombnyomással Menteni a beállítást, majd Lejátszani, amit beállítottunk. De az Alpha közösségből mások által készített és elmentett mozgássorokat is lejátszhatunk, ami tovább inspirálhat újabb és újabb programozások elkészítéséhez.


MILYEN OPERÁCIÓS RENDSZEREKKEL KOMPATIBILIS AZ ALPHA1 PRO ROBOT?

Windows, Mac OS, iOS és Android rendszerekkel egyaránt kompatibilis. Csak töltsd le a megfelelő Applikációt, illetve programozó szoftvert és kezdődhet is a szórakozás!


AZ ALPHA1 PRO ROBOT VALÓBAN KÉPES AZ EMBERSZERŰ MOZGÁSRA?

Igen, az Alpha1 PRO flexibilis, akárcsak az emberi mozgás. Az emberi testet utánzó formát 16 szervomotor mozgatja, melyek önálló IP címekkel rendelkeznek és infravörös érzékelők, gyroszkópok adatszolgáltatásának összehangolásával olyan összetett mozgásokra is képes, mint a fekvőtámasz, kézenállás, vagy akár a tai-chi vagy hip-hop táncmozdulatok.


SZÜKSÉSÉGES-E SZÁMÍTÓGÉP AZ ALPHA1 PRO ROBOT HASZNÁLATÁHOZ?

Nem, a használatához nem szükséges számítógép, elég, ha a megfelelő (Android vagy iOS) applikációt letöltöd okostelefonodra, vagy okoskészülékedre. Az Alpha1 PRO robot 3D programozásához azonban szükséged lesz Windows-os PC számítógépre.


SZÜKSÉSÉGES-E ANGOL NYELVTUDÁS AZ ALPHA1 PRO ROBOT HASZNÁLATÁHOZ?

Nem feltétlenül, hiszen már mind az Android applikáció, mind a 3D progamozó szoftver PC-s változata ismeri a magyar nyelvet. Minimális angol nyelvtudás szükséges lehet Mac OS ill. iOS esetén (Apple), hiszen ebben a környezetben még mindkét alkalmazás angol nyelvű. Az Alpha1 PRO robothoz mellékelt használati útmutató azonban magyar nyelven magyarázza el a robot működését és a szoftverek használatát.


HOGYAN TUDOM KI- ILLETVE BEKAPCSOLNI AZ ALPHA1 PRO ROBOTOT?

Bekapcsoláshoz nyomd meg és tartsd lenyomva az ''ON/OFF'' gombot kb. 3 másodpercig. Amennyiben az Alpha szemében lévő LED kéken világít, sikeresen bekapcsoltad a robotot. Ekkor zárt lábakkal és kinyújtott karokkal, álló pózban van. Kikapcsoláshoz nyomd meg és tartsd lenyomva az ''ON/OFF'' gombot kb. 3 másodpercig. Amennyiben az Alpha szemében lévő LED fénye kialudt, sikeresen kikapcsoltad a robotot.


HOGYAN MŰKÖDTETEM AZ ALPHA1 PRO ROBOTOT OKOSTELEFONON KERESZTÜL?

Az Alpha sorozat robotjai okostelefonnal vezérelhetőek. Az okostelefonra letölthető alkalmazás segít a robot irányításában. A letöltéshez kérjük keress rá az ''Alpha 1'' névre az Apple APP Store-ban, vagy a Google Play Store-ban. A számítógépre elérhető, Alpha1S-hez tervezett szoftver segítségével új mozgásformákat programozhatsz a robotnak. A szoftvert a www.roboteam.hu oldalon a Letöltés menüpont alatt töltheted le.


HOGYAN FUTTATOM AZ ALPHA1 PRO ACTION PROGRAMOT?

Az Alpha bekapcsolása után távolítsd el az USB kábelt, miután az action program letöltése befejeződött. Kapcsold be okostelefonodon a Bluetooth-t és csatlakoztasd az Alphához az alkalmazáson keresztül. Nyomj rá egy műveletre az alkalmazás 'Action List' listáján és a robot végrehajtja azt.


INDÍTÁS UTÁN A ROBOT IZÜLETEI KÖZÜL NÉHÁNY NEM MŰKÖDIK.

A: A szervo vezetékei meglazulhattak, vagy rövidzárlatosak lehetnek. Ellenőrizd a szervo vezetékeinek helyzetét és állapotát.
B: Amennyiben a szervo motorja zümmögő hangot ad ki, javításra szorul.


A SZÁMÍTÓGÉPHEZ VALÓ CSATLAKOZTATÁS UTÁN A ROBOTOT NEM LEHET IRÁNYÍTANI, VAGY PROGRAMOT LETÖLTENI RÁ.

A: Az összekötő kábel kilazulhatott, újracsatlakoztatása szükséges.
B: A robot programja lefagyott, kérjük indítsd újra vagy töltsd le újra a kívánt programot.
C: A robot akkumulátora kimerülőben van, először töltsd fel.
D: A program formátuma nem megfelelő. Módosítsd a program formátumát az eredetieknek megfelelően.


A PROGRAM LETÖLTÉSE UTÁN A ROBOT NEM MŰKÖDIK MEGFELELŐEN.

A: Hibásan töltötted le a programot.
B: A robot akkumulátora kimerülőben van, először töltsd fel.
C: A szervo vezetékei meglazulhattak, vagy rövidzárlatosak lehetnek. Ellenőrizd a szervo vezetékeinek helyzetét és állapotát.


A ROBOT BEKAPCSOLÁSA UTÁN NÉHÁNY SZERVO NEM KEMÉNYEDIK/FESZÜL MEG.

A robot akkumulátora lemerülőben van. Kérjük kapcsold ki és töltsd fel.


A ROBOT KÜLÖNBÖZŐ MŰVELETEK KÖZBEN NEM TUD STABILAN ÁLLNI.

A robot egyes szervoi újrakalibrálásra szorulnak. Ezt megteheted Te is, vagy elküldheted a forgalmazónak újrakalibrálásra.


HOSSZABB IDŐ UTÁNI ELSŐ FELTÖLTÉS UTÁNT KÖVETŐEN A ROBOT NEM KAPCSOL BE.

Kérjük bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő adapterrel töltöd a robotot és az ki van kapcsolva. Amennyiben ezután sem indul a töltés, kérjük, küld be a robotot hozzánk kivizsgálásra.


MIUTÁN A ROBOT FELTÖLTŐDÖTT A JELZŐFÉNY VILLOG, VAGY A ZÖLD FÉNY NEM ALSZIK KI.

Valami probléma merült fel a töltés során, kérjük a robotot juttasd el hozzánk kivizsgálásra.


MILYEN SŰRŰN KELL A ROBOTOT TÖLTENI, ÉS MENNYI IDŐT KÉPES EGY TÖLTÉSSEL MŰKÖDNI.

Teljes feltöltés után 60-80 percet képes működni és a feltöltés maga 2-3 órát vesz igénybe.


A ROBOT NEM TUD CSATLAKOZNI AZ OKOSTELEFONHOZ.

Indítsd újra a robotot és az applikációt.


LEHET-E ÚJ TÁNCMOZDULATOKAT LETÖLTENI A ROBOTHOZ?

Igen, a hivatalos weboldal időközönként frissíti a mozdulatokat. A csomag letöltése és kibontása után helyezd a ''HTS'' fájlt a memóriakártya ''action'' mappájába, az ''mp3'' fájlt pedig a ''music'' mappába.


MI JELZI A ROBOT ÉS AZ OKOSTELEFON SIKERES CSATLAKOZÁSÁT?

A robot szemében lévő LED lámpa a csatlakoztatás után villog.


TÖLTÉS KÖZBEN A ROBOT BE/KIKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN LEGYEN?

A robot kikapcsolása javasolt.