2021 Tudomány Fesztivál - Miskolc

2021. szeptember 16.
Ellátogattunk az első vidéki tudomány fesztiválra, Miskolcra!


"A X. Tudományfesztivál az előző évek tapasztalatait és együttműködési kapcsolatait felhasználva Miskolcon, a korábbi rendezvényeknél grandiózusabb formában mutatja be a legújabb innovációkat a középiskolás diákok találmányaitól a nagyvállalati fejlesztésekig. Célunk, hogy a közoktatásban tanuló diákok számára élményszerű tapasztalati tanulás módszertanával biztosítsunk szemléletformálási platformot, amely jelentős mértékben befolyásolhatja pályaválasztási lehetőségeiket. Fontos szempont számunkra az oktatás innovatív oldalának széles körű bemutatása, ezért a közoktatás és a felsőoktatás mellett külön hangsúlyt helyezünk a megújult szakképzés reprezentációjára.

A fesztivál ötletgazdája és igazgatója dr. Zárug Péter Farkas politológus."


A UBTECH és a DOBOT termékeivel érkeztünk a fesztiválra, többek között JIMU és uKIT robotokkal, melyek az óvodások és kisiskolások kedvencei voltak, de velünk volt két ALPHA 1 EBOT is, egy ALPHA MINI és a szinte ember nagyságú UBTECH CRUZR, aki mindenki kedvence volt. A DOBOT Magician robotkarokkal egy lézergravírozó, kicsinyített gyártósort mutattunk be.

Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy rengeteg iskolából érkeztek látogatóink és minden korosztály nagy lelkesedéssel figyelte, mire képesek a fent említett robotok. 

Mi pedig izgatottan várjuk, hogy újra találkozhassunk velük a következő Tudomány Fesztiválon! 

MZX Robotics Team
Forrás: Tudomány Fesztivál